Vakantiesorry (inclusief tips!)

Vakantiesorry

Vanuit Frankrijk krijgen jullie een dikke Vakantiesorry: deze week namelijk geen blog. Maar omdat ik midden in mijn eerste Franse roadtrip ooit zit, heb ik als kersverse ervaringsdeskundige wel een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

1. Bereid je er mentaal op voor dat Fransen geen Engels kunnen verstaan. Gewoon geen. Ik deed meerdere dappere pogingen tot een gesprek, probeerde gebarentaal en simpel Engels. Maar toen ik mezelf in een soort Tokkie-Engels hoorde vragen waar ze in de buurt van dit F1 hotel nog wijn verkochten, trok de desbetreffende Fransman zijn wenkbrauwen zo hoog op, dat ik onmiddellijk mijn 3G aanzette. Op Google vonden we gelukkig nog een wijnboer in de buurt die ons kon voorzien.
2. Dat brengt me bij tip twee: neem je eigen kurkentrekker mee. Wij hadden die niet en waren toen de rest van de avond afhankelijk van Poolse wegwerkers die zowel van onze wijn als van onze blonde haren gecharmeerd waren. Nadat ze 17 keer luidruchtig hun glazen tegen die van ons knalden en “Na zdrowie!” riepen (en wij verdwaalde armen en handen van ons lijf moesten weren), was het iets eerder dan bedoeld bedtijd. Als afleidingsmanoeuvre deden we de wijn cadeau en konden toen godzijdank ongehinderd naar de kamer.
3. En hoe kan het ook anders, de volgende tip: doe niet aan F1 hotels. We betaalden 35 euro en dat was heel goedkoop, maar de kamer stonk naar dezelfde Poolse mannen die we net op de stoep achter ons hadden gelaten. En na het ruiken van ons dekbed, bekroop mij ook het idee dat ze er misschien wel onder hadden gelegen de nacht ervoor.
4. Een tip exclusief voor dames. De Franse toiletten – weetjewel: die met dat gat erin – daar moet je heel voorzichtig mee zijn, vooral als je nodig moet. Omdat je toch gehurkt gaat zitten en mikken niet echt in onze aard ligt, mis je dat gat nog weleens. Je plas komt terecht op de vloer en als je nodig moet (lees: hard plast), komt dat regelrecht bij je terug. Op je been of als je echt laag zit, in je gezicht. Deze ervaringsdeskundige moest bijna kotsen na haar bezoek aan het Franse toilet.
5. Neem een reservebril mee. Echt (zie foto). Neem een reservebril mee.

Tot volgende week, dan weer een echt verhaal met een hoog waarheidsgehalte.

5 reacties

  1. Hil

    Fijne vakantie! Die reservebril is idd handig. Helaas ziet mijn vorige bril eruit zoals die van jou nu, dus dat wordt lastig.. Ik ga maar heel hard hopen dat ik hem ongeschonden Thailand door krijg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.